torstai 20. tammikuuta 2011

Asiaa työstä.

Heissan taas!

Nyt kun olen joutunut pohtimaan tätä töihin paluuta niin mieleeni tuli kysyä teiltä että millaisessa työssä te olette? Onko työpaikallasi työasut, täytyykö ne ostaa itse vai kustantaako työpaikka asusi? Millainen on työasusi, pidätkö itse siitä? Kenties valkoinen takki, esiiliina vaiko jakkupuku? Millaiset ovat työaikasi, teetkö päivävuoroa, yövuoroa vai 3-vuorotyötä? Onko työsi seisomatyötä, istumatyötä vai siltä väliltä? Tarvitko työssäsi autoa? Onko kädessäsi luutu, mikronifoni vai peräti karttakeppi? Oletko työssäsi ihmisten kanssa tekemisissä vai työskenteletkö omassa rauhassa yksikseen? Oletko unelma-ammatissasi vai tahoisitko vielä opiskella itsesi toiseen ammattiin?

Äitiysloma lähenee loppuaa ja ratkaisuja täytyisi osata tehdä.. Minullahan on kaksi ammattia, ensimmäiseen ammattiin lähdin opiskelemaan heti lukion jälkeen. Koulu kesti kolme vuotta ja sieltä valmistuttuani pääsin heti töihin, oli onnekas! Unelmoin tästä ammatista jo 14-vuotiaasta lähtien ja vihdoinkin olin saanut opintoni päätökseen. Töissä kerkesin olla vajaa puoli vuotta kunnes minulle tuli kamala allergia jonka vuoksi jouduin lopettamaan tämän alan työt kokonaan :( Olin todella maassa.. tästä ammatista niin kovasti pidin ja ajattelin silloin tämän ammatin olevan juuri minulle se oikea ja "koko loppuelämän" ammatti..mutta toisin kävi. No allergiaani hoidettiin noin kolmisen kuukautta, jonka jälkeen hain aivan eri alan töitä vaikka minulla ei koulutusta tälle alalle ollutkaan, no sain sen työpaikan.

Vuosien aikana kerkesin olla vaikka missä töissä, toisissa työpaikoissa vain vähän aikaa ja toisissa taas pitempään..ei tämä näinkään voinut jatkua. Joten päätin että koulun penkille olisi lähdettävä. Tahtoin nimittäin olla sellaisessa työssä jossa saa olla ihmisten kanssa tekemisissä..no alaa ei ollut kovinkaan vaikea miettiä ja hain kouluun. Olin niin onnellinen kun sain postissa kirjeen jossa ilmoitettiin että tervetuloa opiskelemaan :) Koulu alkoi tammikuussa 2005 ja valmistuin sieltä kesäkuun alussa 2007 ja eikun töihin :) Työstäni voin kertoa sen verran, että meillä on työpaikalla työasut, jotka tulevat työnantajalta ja ne eivät ole mitenkään kauniit, mutta suojaavat aika hyvin  :) Eipähän tarvitse omia vaatteita liata.  Työaikani vaihtelevat päivä, ilta ja yövuorojen mukaan, tosin tällä alalla voi tehdä pelkästään myös päivävuoroa, jolloin työasua ei välttämättä  tarvita. Tässä ammatissa voi olla työssä monenlaisissa paikoissa, esim. lasten kanssa.  Tässä työssä saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja työ on haastavaa sekä palkitsevaa. Ammatissani työntekijöiltä edellytetään hyvää hygieniaa, ei pitkiä kynsiä tai kynsilakkaa, ei mielellään nenä -tai kulmakoruja, pitkien hiuksien tulisi olla kiinni ja eikä mielellään näkyviä tatuointeja. Joko arvasit mistä ammatista on kyse? :)


Tahtoisin opiskella vielä sisustussuunnitelijaksi mutta opiskelijan "tulot" ovat aika huonot ja lasten hoitokustannukset taas suuret..ja on vielä monia muitakin mutkia matkassa mutta saahan sitä haaveilla, eikö?


8 kommenttia:

 1. Taidan olla vähän huono arvaamaan..! :D

  Ihan omissa vaatteissa saan olla töissä..hmm.. saiskohan sitä ostaa firman piikkiin joitain kivoja vaatteita..? Työskentelen meidän perheyrityksessä, työnkuva vaihtelee laidasta laitaan. Enimmäkseen asiakaspalvelua, mutta välillä heilun mopin varressakin!

  VastaaPoista
 2. Hmmm...kokkina työskentelet kenties? Ja kampaajan työstä jouduit luopumaan allergian vuoksi?

  Minulla työnantajan kustantama työasu: musta mekko, mustat legginsit ja omakustanteiset niittikoristeiset matalat sandaalit :)
  Samoja vaatteita voisin hyvin pitää vapaa-ajallanikin.
  Työaikani on 08-20 välillä, joskus aiemminkin ja myöhempäänkin, tosin ei nyt enää äiti-ihmisenä viitsi tehdä 12h työpäiviä. Ja nyt siis aloitan osittaisen hoitovapaan.
  Työni vaihtelee päivän mittaan, sekä seisoma- että istumatyötä. Kädessä joko pinsetit, veitsi tai sivellin :)
  Tarvitsen autoa vain työpaikalle ja sieltä pois päästäkseni.
  Työssäni olen koko ajan ihmisten keskellä, yksin vain vessassa :D
  Tällä hetkellä olen ammatinvalintaani tyytyväinen, mutta aika näyttää... yli kymmenen vuotta olen jo alalla ollut.

  VastaaPoista
 3. Työnantajalta tulee pusero,muuten omat vaatteet.Siistit,yleensä mustat housut,t-paita,essu.Työaika painottuu ilta-yötöihin ja viikonloppuihin näin keikkalaisena.Pikkujoulut on kiire aikaa.Tehnyt yli 10 vuotta näitä hommia ja jos ei pakko olisi tekisin ihan muuta.Koulutus on ihan eri alalle,josta puuttuu loppututkinto.

  VastaaPoista
 4. voi täähän oli tosi hauska, kiva ja erilainen postaus :)!
  mä voisin kertoa et 2-vuorotyö, työnantaja kustantaa kahdet eri työvaatteet/vuosi, sekä istuma- että seisomatyötä, en tarvi autoa työssäni (ainoastaan työmatkoihin), ihmisten kanssa tekemisissä oikeestaan koko ajan = ilman niitä ei ois mun työtä :)
  haaveilen uudesta työstä, tämä alkaa olla nähty.

  VastaaPoista
 5. Suvimarja: No ei se mitään :) Perheyrityksessä varmasti on kiva työskennellä, tuntee työkaverit ainakin perin pohjin :)

  J&M: No kokki se ei ainakaan ole :) Ja joo parturi-kampaajan ammatista jouduin luopumaan allergian vuoksi! Hmm..tuota sinun ammattisia en kyllä osaa arvatakkaan..kuulostaa mielenkiitoiselta!

  Minttunen: Aivan..sitähän se tuolla alalla on :) vaikka kokemusta minulla siitä ei olekkaan..

  S: Kiitos! Joo halusin tehdä jonkin aivan erilaisen postauksen ja sitä kautta oppia tuntemaan lukijoitani paremmin :) Yritin miettiä tuota sinun työtäsi mutta en keksinyt mitä teet työksesi.. Tykkään myös tästä ammatistani kovasti mutta sisustusuunnitejan ammatti ois unelma..tai jokin ihana pieni sisustusliike :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Olisitko sinä hoitoalalla?

  Minun työvaatteet kustantaa työnantaja. Työni ei ole fyysisesi rankkaa, teen työtä ihmisten kanssa. Teen päivätyötä ja nyt olen tehnyt muutaman vuoden 30 tuntista viikkoa (osittainen goitovapaa) ja iloitsen siitä ihan suunnattomasti. Toimii meillä, kun mies paljon töissä. Minun ammatinvalintani oli kovin sekavaa, edes lukion jälkeen en tiennyt mitä haluan. Ajauduin nykyiseen ammattiin ja olen tyytyväinen, mutten tiedä haluanko tehdä sitä eläkeikään asti.

  Mukavaa viikonloppua!
  -kisu-

  VastaaPoista
 7. kisu: Kiitos! Juu hoitoalalla ollaan :) Pääasiahan on että tykkää siitä työstä mitä tekee ja ainahan voi miettiä mitä tahtois tehdä sitten isona :) En minäkään ole varma että olenko tällä alalla eläkeikään asti mutta pidän alastani kuitenkin. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  Minttunen: Kiitoksia :)

  VastaaPoista