torstai 28. huhtikuuta 2011

Vapuksi keväinen kakku!


Tein pääsiäiseksi tämmösen keväisen banaaniaurinko kakun ja voin kyllä kertoa että oli tosi hyvää :) Ohje on uusimmasta (huhtikuun) ruokapirkka lehdestä ja ajattelin jakaa sen täällä myös kaikille teille, vaikkapa tulevan vapun kunniaksi :) joten olkaapas hyvät!



BANAANIAURINKO

(15 annosta)

Ainekset:

Banaaniaurinko
Pohja
1 pkt (175 g)Pirkka kaurakeksejä
75 gPirkka leivontamargariinia tai meijerivoita
Täyte
8liivatelehteä
5 dlPirkka turkkilaista jogurttia
n. 150 gPirkka appelsiinimarmeladia
1 dlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
2 1/2 dlFlora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 dlappelsiinitäysmehua
Päälle
3 - 4banaania
1 dlPirkka appelsiinitäysmehua
1 dlvettä
1 dlDan Sukker hyytelösokeria



1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
2. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoitavarovasti täytteen joukkoon.
3. Kuumenna appelsiinitäysmehu. Liuota siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
4. Leikkaa banaanit vinoviipaleiksikoristelua varten. Kuumenna appelsiinitäysmehu ja vesi kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä.
5. Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan. Siirrä kakku tarjoiluvadille kahden lastan avulla. Tarjoa kahvin kanssa.

                                                                 Kivaa torstaita kaikille!

1 kommentti:

  1. Oi, kiitos!!
    Olin ajatellut tekeväni tänän, mutta heitin vahingossa lehden roskiin.

    Kiva tietää, että oli herkullista :)
    Hyvää vapun odotusta!

    VastaaPoista